Menu

Kampreferat fra: Valby Boldklub vs. Amager FF (28.03.2024)

image
02. april 2024 kl. 13:11

Valby Boldklub vs. Amager FF (28.03.2024)

For mange er påsken en højtid, hvor man samles med familien om det gode frokostbord med alt, hvad der dertil hører. Karrysilden som skyldes ned med den ”Røde Kylling” fra Aalborg Taffel, rejemadderne med en lille dusk af grønt på toppen – for fint skal det jo være, og så ikke mindst de kolde pilsnere, som helst skal komme i en lind strøm efter hinanden. Alt sammen noget vi kan nikke genkendende til, for der er grund til at fejre, at foråret er kommet tilbage efter vinterens lange og kolde jerngreb. Så er der også noget andet ved netop påsken, som særligt vi, der elsker fodbold, ser frem til med stor spænding. Flere måneders forberedelse har vi lagt i benene og lungerne, hvor mange nye taktiske principper er blevet studeret og afprøvet med den nye cheftræner: Morten Wigotski, som har overtaget cheftræner-jobbet efter Casper Simonsen, der har måtte træde tilbage grundet balancen mellem trænerlivet og familielivet. Sammen har det nye trænerteam og spillertruppen brugt adskillige timers hårdt arbejde på frostklare aftener for at være klar til netop denne dag, for nu starter turneringen igen. Forårsturneringsprogrammet ligger klart og i Amager FF er missionen klar: Oprykning til serie 1.  
Første udfordring i ”mission: oprykning” var dagens kamp mod Valby Boldklub på udebane på Kunstbane 1 bag Frems ikoniske stadion i Valby Idrætspark. Et sted, der tidligere har drillet AFF.


Til dagens kamp havde trænerteamet med den nye cheftræner, Wigotski, samt Theis og Koch udtaget følgende 14 spillere:

Mål: Noah G
Forsvar: Cardoso, Jensen, Silas, Sam
Midtbane: Wedder, Bak, Clausen
Angreb: Louis, Albæk, Noah     
Bænk: Alfred, Rønberg, Frederik A.

I princippet kunne referatet gøres meget kort herfra, da der ganske enkelt var klasseforskel på de to mandskaber i dagens opgør. Men, nu tager vi lige det lange referat alligevel.
Der stod Amager FF her og der og alle vegne allerede fra dommerens første fløjt. Inden for de første 11min havde AFF skabt 5 store chancer, som ifølge de fleste af dagens tilskuere burde havde udløst minimum 2 mål. Albæk har en evne til at stå på det rigtige sted meget ofte i modstanderens felt, og han må også være ærgerlig over, at han ikke allerede efter 11min havde bragt sit hold i spidsen med 2 mål. Store chancer som han desværre ikke fik afsluttet med stor nok kvalitet.
Kun én enkelt gang i opgørets første 15min havde Valby reelt en chance for at skabe noget, da Wedder kommer til at lave en fejlaflevering direkte til en Valby-spiller, som straks gik i kontra. Denne blev dog flot afvist af et veloplagt midterforsvar i Jensen og Silas, som endnu engang viste, hvorfor de to sidder tungt på pladserne i midterforsvaret. Hele kampen igennem afviste de klogt Valbys 2 angribere, som hele tiden lå klar til at gå i kontra – flot arbejde af de to.
Valby gjorde, hvad de kunne for at holde AFF fra mål, men efter 20min var der ikke mere at gøre. Føromtalte Albæk fik sparket bolden i kassen efter flot forarbejde fra Jay og Noah. Jay lægger et flot indlæg på bagerste område, Noah piller bolden ned med brystet, runde en mand og sparker på mål. Bolden rammer en Valby spiller og lander foran Albæk, som sikkert sparker bolden i kassen. 0-1 til AFF.
Herfra fortsætter AFF det spillemæssige overtag i kampen, og man fornemmer, at flere mål er i vente. Blandt andet fordi Louis gang på gang kørte Valbys højre back rundt i manegen. Han kunne intet stille op mod Louis, og han bliver udskiftet efter kun 30min spil, da Valby er nødt til at gøre noget for at dæmme ned for vores højre side v. Jay og Louis, som strøg igennem gang på gang.
Den nye indskiftning fik dog ingen betydning, da der kun gik 2 min yderligere før AFF gjorde ondt værre for Valby. Med sin sædvanlige elegance gør Noah det til 2-0 efter 32min spil.
På dette tidspunkt har AFF skabt 11 chancer, hvoraf i hvert fald 1/3 burde havde givet mål, så at det ’kun’ står 2-0 på dette tidspunkt skyldes desværre uskarphed i de afgørende situationer. Her har AFF helt klart plads til forbedringer over de kommende kampe – omvendt må man også sige, at Valby skal tilbage på træningsbanen og kigge deres defensive organisation igennem, da 11 målgivende chancer på ca. 35min spil på alle måder må få alarmklokkende til at ringe i Valby Idrætspark.
Der skal gå 40min før Valby får noget ud af deres taktik om at stå klar med 2 angribere til at gå i hurtig kontra. Valbys nr. 12 opsnapper en returbold efter en AFF dødbold og sætter hurtigt i kontra, hvor han flot løber fra Jensen og Sam. Jensen skal have ros for at følge situationen helt til ende og dermed give sin målmand de bedste betingelser for at afværge situationen. En flot redning fra unge Noah Gellner sørger for pausestillingen: 0-2.
I anden halvleg fortsætter dominansen de første 10min og kaster faktisk et mål af sig efter blot 51min spil. Wedder scorer et flot mål på et indlæg fra vores højre side, men dommeren vurderer, at Wedder står i offside-positionen, derfor bliver målet annulleret. Blot minuttet senere virker det som om Valby er ved at miste sig selv, da de spiller en meget risikabel bold fra backen ind til 6’eren, hvor Clausen og Wedder står klar som to sultne løver og med lethed fanger bolden for at give den hurtigt videre til Albæk. Desværre vælger Albæk at forsøge sig med en afdribling af forsvar såvel som målmand, hvilket giver en mindre vinkel at sparke på, som målmanden fanger med en fodparade. Her burde det have stået 0-3.
Sam skiftes ud i sin debutkamp for 1.holdet – en indsats han godt kan være tilfreds med, og han erstattes af AFF’s hardhitter Alfred, som kommer ind på venstre back. I løbet af kampen flyttes Alfred over i sin favoritside – højre side, hvor han ivrigt kommer til mange gode indlægsmuligheder samt to afslutninger på mål. Endnu engang godt arbejde af den unge hardhitter, som dog skal bygge på i den sidste 3.del af banen, hvor lidt for mange indlæg ender uden adresse.
AFF mister lidt pusten i løbet af perioden fra 55min – 70min, hvor dominansen aftager og fejl sniger sig ind. Der bliver også foretaget yderligere indskiftninger med en dobbeltindskiftning, hvor Røn erstatter Albæk og Frederik erstatter Noah. De to var med til at give noget frisk energi til holdet og i sidste ende lukke kampen til kampens endelige resultat: 0-3.
Rønberg har en afslutningen på stolpen efter fremragende forarbejde af Clausen, og Røn har også et hovedstød, som også kunne have givet mål, men hovedstød bliver nok aldrig Røns spidskompetence.
Den hårdtarbejdende Frederik A. blev lidt af en mundfuld for det trætte Valbyforsvar, da han utrætteligt jagtede bolden i de sidste 15min af kampen. Det skulle belønne sig, da Frederik med et 30 meters genpres presser målmanden til at lave en dårlig udspilning til sin midterforsvar. Frederik stjæler bolden og lukker endegyldigt kampen til 0-3.

AFF kan derfor gå på en lille påskeferie med 3 velfortjente point inden, vi tager imod Sønderbro Fight hjemme på mandag d. 01.04.


Kampens højdepunkter:

  • Bundsolidt forsvar og målmand, der kun efterlod få chancer til modstanderne.
  • Fordeling i boldbesiddelse på 70-30 med AFF som dominerende.
  • 19 skabte målchancer. Vi var en stor mundfuld for Valby Boldklub.
  • Midtbanetrioen i Clausen, Wedder og Bak dominerede midtbanen.
  • Højresiden med Louis og Jay var sine direkte modstander totalt overlegen. VB måtte lade deres venstre back udskifte efter kun 30min, da han ikke kunne matche de to.
  • Noah er tilbage til måltavlen og med en flot præstation oveni.
  • Sam fik en god debut for 1.senior.
  • Udskifterne gjorde en forskel i en lidt død periode i 2.halvleg. Frederik viser, hvorfor genpres er afgørende i fodboldkampe.
  • Topscorer Albæk udbyggede sin målscore med endnu et mål.
  • Ny cheftræner lægger ud med 3 point.

 

Tak til de fremmødte for støtten!

CS, Amager FF    

Luk