Kampreferat fra: Amager FF – Sønderbro Fight (01.04.2024)

02. april 2024 kl. 14:50

Kampreferat fra:

Amager FF – Sønderbro Fight (01.04.2024)

En kamp der havde det hele!

Med duften af grillpølser fra svalegangen foran ”Gråzonen” – Amager FF’s klubhuslokale, bød 2. påskedag på alt, hvad man ønsker sig af en fodboldkamp. Masser af mål, gode tacklinger, hårde dueller og til slut en afslutning, som man kun kan drømme om som hjemmehold.

Til dagens kamp havde trænerteamet udtaget følgende 14 mand:

Mål: Noah G.

Forsvar: Cardoso, Alfred, Silas, Bagger

Midtbane: Bak, Wedder, Clausen

Angreb: Louis, Albæk, Noah

Bænk: Rønberg, Frederik A., Willer

Fra starten af kampen var det tydeligt, at der var mere bid i Sønderbro Fight end sidste kamp mod Valby. Sønderbro råder fortsat over nogle rutinerede spillere i Daniel Heede, Michael Lisborg, ”Thøger” og brødreparret Billeskov, som kan gøre ondt på alle hold i serie 2, hvis de lykkedes med deres plan: Kontra og farlige dødbolde. To ting som tidligere har givet AFF problemer mod Brian Niclasens mandskab fra Kløvermarken. Og igen i dag blev dette ingen undtagelse. Sønderbro er altid farlige på kontra med ”Thøger” og Billeskov i front og i dagens kamp blev de suppleret af en stenhårdt-arbejdende Lukas Roesdahl (nr. 12), der kvitterer med to gode mål. Han var i min verden Sønderbros (og måske banens) bedste spiller i dag. En rigtig flot kamp fra hans side. Dog må han meget gerne droppe sin hovedbeklædning i form af en multifarvet bandana/halsedisse fremadrettet. Dette passer måske til en tur med drengene på floor i byen, når man skal forsøge at imitere en dårlig udgave af Nik og Jay – det hører sig ikke til på en fodboldbane.

Kampen indledes i et højt tempo fra begge mandskaber, der var meget angrebsivrige og forsøgte at sætte sig på kampen hurtigt. Dette lykkedes bedst for AFF, der allerede efter 8min spil belønnes med et mål. Et uheldigt selvmål fra Sønderbros midterforsvar, som får sparket bolden i egen kasse efter flot og direkte angrebsspil af Wedder. Igen i dag viser Wedder som klasse og vigtighed for holdet. Flot indsats af ham igen i dag.

1-0 til AFF

Herfra kommer Sønderbro bedre med i kampen og over de næste 10-15min er de faktisk dominerende på bolden. En flot Sønderbrofase giver mål efter 17min på en dødboldssituation, hvor vi også må sige, at målmand Noah G. står fejlplaceret ved hovedstødet fra Sønderbros nr. 16.

1-1 (dødboldsmål fra Sønderbro)

Sønderbro holder ret fast i sin gode periode, mens AFF har svært ved at finde et godt flow i spillet. Dette viser sig dog at være mindre afgørende i dag, da alle bolde i dybden bag Sønderbros 4-back-kæde bliver farlige stort set hver gang. Træner, Wigotski, appellerer flere gange til, at boldene skal slås i bagrum og dette bliver gældende for det meste af 1.halvleg. En noget ensformig og fodboldmæssigt kedelig affære, men meget effektiv, eftersom Sønderbro aldrig formåede at afvise de dybe bolde. Omvendt bliver boldtab i denne periode dyre for AFF, da Sønderbro hele tiden ligger klar til en kontra.

Efter 29min spil giver taktikken belønning. En lang bold spilles i dybden til Albæk, som spiller retur til Louis og med et præcist indlæg bliver Noah målscoreren til 2-1. Modstanderne appellerer for offside på Noah, men som jeg ser det, så løber Noah på det helt rigtige tidspunkt, hvilket dommeren var enig i, da han ikke dømmer offsiden. Klassemål af Noah.

2-1 til AFF

Hele Amagertruppen trækker lige vejret en ekstra gang, da vores anfører lægger sig ned efter en lang sprintduel med Billeskov med, hvad der ligner en forstrækning i baglåret. På dette tidspunkt er der kun spillet 33min, og Silas må siges at være en meget afgørende spiller i en kamp mod så dødboldsstærkt et mandskab som Sønderbro. Heldigvis for holdet og kampen forbliver Silas på banen, men lettere hæmmet af et baglår, som tydeligt driller ham.

Om det er tanken om en skade til vores anfører, der gør udfaldet, eller om vi bare må indrømme, at Sønderbro er bedre end os på dødbolde, så omsætter Sønderbro endnu engang en dødbold til mål blot 2 min senere. Et skarpt frispark mod det lille felt bliver bokset for dårligt væk af Noah G., og Sønderbros bedste spiller i dag, Lukas, sparker resolut bolden i kassen til 2-2. Her ser AFF igen sårbare ud.

De sidste 10min af 1.halvleg står der AFF på. Vi kommer til 2 store chancer ved Albæk og Clausen, som burde have givet mål, men igen i dag må vi indrømme, at skarpheden mangler i det afgørende situationer.

Vi går til halvleg 2-2.

AFF starter 2. halvleg med lyn og torden, og inden for de første 5 min har vi ramt overliggende 3 gange. Et tungt pres fører til rigtig mange chancer, men som i slutningen af 1.halvleg mangler fortsat den sidste skarphed foran mål.

Begge mandskaber begynder at skifte ud efter ca. 60min. Sønderbro sætter 3 nye mand ind, og AFF skifter Wedder ud for Willer og Noah ud for Rønberg. De friske kræfter tilkommer i første omgang bedst Sønderbro, der efter 64min får endnu en dødbold på AFF’s banehalvdel. Og nu står man næsten med følelsen af, at der er tale om en dårlig aprilsnar, men nej, den er god nok.

Mål nr. 3 fra Sønderbro – igen igen efter en dødbold. Pinligt!!! Forsvar og Noah G. får slet ikke afstemt med hinanden og en snu Lukas Roesdahl kommer først på bolden inde i det lille felt og gør det til 3-2 til Sønderbro. Dette er stort set Sønderbros 3. eller maks 4. reelle målchance i hele kampen, og de omsætter 75% af deres chancer til mål. Flot af Sønderbro, men også for dårlig opdækning af AFF.

Wigotski reagerer med det samme ved at gå i offensiv formation, og dette bliver afgørende for resten af kampen. Samtidigt sætter han Frederik Albæk ind på banen som 9’er, hvilket han også gjorde i forrige kamp, hvor Frederik lukker og slukker kampen mod Valby med sit mål til 3-1. Det må siges at være en klog beslutning, for Frederik A. bliver igen i dag afgørende for kampens udfald.

Den offensive satsning virker, for AFF sætter et tungt pres på Sønderbro, der virker meget trætte på dette tidspunkt, og der mangler fortsat 25min spil, så der er intet afgjort på dette tidspunkt.

Efter 71.min kan Sønderbro ikke holde AFF fra fadet, og hvem andre end Frederik til at skabe balance i regnskabet.

3-3 ved Frederik S., som stensikkert sparker en returbold i kassen.

I resten af kampen står der AFF på det meste. I løbet af kampens sidste 13min har AFF 6 store chancer, som alle bør give mål, men skarpheden foran mål er fortsat en mangelvare.

Vi skal helt frem til dommerens 4 minuts overtid før kampen afsluttes på bedst tænkelige måde. Dagens mand for Amager FF må siges at være Frederik A., der står det helt rigtige sted på det mest kritiske tidspunkt. Efter flot forarbejde, endnu engang, af Wedder spilles bolden på tværs af feltet og der svigter Frederik ikke sit hold. Til kæmpe jubel fra spillere, trænere og tilskuere lukker og slukker Frederik kampen til slutresultat: 4-3.

Det bliver svært for trænerteamet at undgå Frederik A. i startopstillingen til næste kamp med tanken om, at han har scoret 3 mål i to kampen. Fremragende af Frederik.

Amager FF’s næste kamp spilles på lørdag d. 6/4 kl. 14.00 på udebane mod Nørrebro United.