Menu

Amager FF – BK Fix (12.04.2024)

image
18. april 2024 kl. 10:14

Amager FF – BK Fix (12.04.2024)


En på mange måder underholdende kamp, og hvilken afslutning!
Denne weekend var på forhånd udråbt som en ret afgørende weekend for de øverste hold i serie 2’s pulje 1. Før kampen denne forårskolde fredag aften i april lå følgende 4 hold og kæmpede med 4 points margin fra nr. 4 til nr. 1: BK Fix indtager 4.pladsen (med en kamp i hånden) med 31 point, Amager FF ligger nr. 3 med 32 point, FC Culpa nr. 2 med 33 point og CBS Sport nr. 1 med 34 point. Weekendens kampe var nr. 3 mod nr. 4 og på søndag møder Culpa og CBS hinanden i Valby Parken. Spændende hvordan det opgør ender. På mange måder kan man altså sige, at det er weekender som denne, hvor man for alvor har mulighed for at hive point fra hinanden. Og hvilken kamp det blev på vores ’nye’ stadion: Henrik W. Hansen Blik & VVS ARENA.
Vores nye hovedsponsor for hhv. 1.- og 2.holdet vil snarest blive præsenteret mere indgående med supplerende billeder af vores nye kampuniformer samt billeder af stadion med nyt logo og navn. Men mere herom ved anden lejlighed – tilbage til aftenens kamp.

Til dagens kamp havde trænerteamet udtaget følgende 14 mand:

Mål: Noah G.
Forsvar: Cardoso, Jensen, Silas, Bagger
Midtbane: Willer, Wedder, Clausen
Angreb: Louis, Albæk, Rønberg
Bænk: Frederik A., Bak, Noah S.

Amager FF kom fra starten af kampen hurtigt højt oppe at stå på Fix’ banehalvdel. Noget Fix virkede forberedt på, men omvendt praktiserer Fix fortsat en lidt mere tilbagetrukket spillestil, hvor man satser på dødbolde og omstillinger. Og med rette, når man ser på de resultater, som Fix har præsteret i løbet af sæsonen. Der er ingen tvivl om, at de er blandt de stærkeste hold på dødbolde, hvor de har dygtige hovedspils-specialister blandt mange af deres spillere. Særligt deres anfører, nr. 8, er en vigtig mand for dem i disse situationer. Han er dominerende i luftrummet og samtidig en vigtig mand i deres opbyggende spil. Det er en dygtig spiller og leder, de har i ham, men i dagens kamp viste han også nogle mere kedelige tendenser, som især Bruno Fernandes bliver hårdt kritiseret for i hans rolle som anfører for Manchester United. Men mere om det senere. Det er også værd at bemærke, at Fix råder over en af undertegnedes tidligere holdkammerater fra Bornholm, nemlig angriberen Chriss Jacobsen. En spiller, der har en fuldstændig vanvittig målscore-statistik fra KS, hvor han har scoret ca. 160 mål i 150 kampe. Jeg husker sæsonen 15/16, hvor Chriss og jeg spillede for Rønne-projektet: Rønne FB. I denne sæson scorede CJ imponerende 40 mål på 1 sæson, heriblandt med et hattrick mod Amager FF i Rønne i oktober 2015. Noget der efterfølgende bragte ham til en topklub i DS, men her fandt Chriss aldrig samme succes som i KS. Chriss er godt nok blevet +30år, men man skal altid være opmærksom på en angriber, som CJ. Når han er i angrebet, vil der altid være tale om en farlig mand for ethvert modstanderhold. I dagens kamp fandt CJ dog aldrig vej til fordoms farlighed, da han blev pakket godt og grundigt ned af især Jensen og Silas. De havde fuldstændigt styr på den farlige angriber. Efterhånden må modstanderne i deres taktiske oplæg til kampene tænke: Hvordan fanden kommer vi igennem Silas og Jensen og dernæst Noah som sidste skanse. De to midterforsvarer lukker fremragende af i øjeblikket.
Tilbage til kampen og tilbage til AFF dominans. De første 15-20min står der AFF på rent spillemæssigt. Vi er dominerende på bolden, og vi sidder hårdt på anden-boldene, så Fix formår ikke rigtig at få noget til at hænge sammen. Særligt Clausen, der med nye støvler og en frisk frisure, virkede virkelig veloplagt til dagens opgør. Han kom flyvende fra start og var virkelig god i kampens indledning. Paradoksalt nok er det Fix, der skaber den største chance efter en hurtig omstilling, som afsluttes med et flot skud, som rammer stolpen. Noah G. virker til at have nogenlunde styr på situationen, men et skud på stolpen er heldigt for AFF og uheldigt for Fix. Stolpeskuddet starter dog en god Fix-periode, hvor de får sat nogle flere ting sammen i deres opbyggende spil, og mellem 22-24min spil bliver Fix farlige med lange indkast, hjørnespark og et frispark. Men med den store general, Silas, i front for forsvaret får vi afvist disse situationer, og blot 3 minutter senere får vi skabt en mindeværdig trible-chance. Albæk erobrer bolden med et veltimet skulderskub, han dribler direkte mod mål og afslutter ganske fint. Målmanden redder. Rønberg følger op med et hårdt skud. Forsvarsspiller blokerer, og slutteligt følger Wedder op med et skud lige over mål. Utroligt at vi ikke scorer i denne situation.
Herfra er Amager FF dominerende igen, hvor vores midtbanetrio igen i dag formår at supplere hinanden på flotteste vis. Willer havde fået tildelt en startplads på 6’eren, og i denne periode var han her og der og allevegne. Det var som at se Claude Makélélé i hans bedste dage for hhv. Chelsea og Real Madrid. Willer spillede en flot kamp i dag! Det samme må man sige om AFF’s blonde kriger på midten, Wedder. Han besidder en spændende kombination af rå muskelpower og en kælen højrefod. Som en flot blanding af Roy Keane og Paul Scholes. Keane i tacklingerne og Scholes i de lange afleveringer til vores brede punkter. At se Wedder slå en milimeter præcis aflevering på 40-50m, er som at se en kvinde selvsikkert tager tøjet af i en forførende og sensuel bevægelse. Man er draget og forført, og man kan ganske enkelt ikke andet end at sætte sig tilbage og nyde skønheden.
Desværre for holdet måtte Wedder lade sig udskifte efter blot 37min med et baglår, som ikke kunne holde mere. Uheldigt for Wedder og for holdet. Heldigvis har AFF en virkelig stærk trup, så rutinerede Rasmus Bak stod selvfølgelig klar til at tage over for Wedder.
Om det var udskiftningen af Wedder, der gjorde udfaldet, skal ikke kunne siges, men det var som om hans holdkammerater lige skruede en tand op for de fysiske nærkampe efter mini-Keane måtte forlade banen. Som om man vidste, at nu er ansvaret vores. I hvert fald gik både Willer og Clausen i den grad ind med alt, hvad de havde i de sidste minutter af 1.halvleg, og særligt én duel blev starten på en lang række af underlige kendelser fra dommeren. Clausen går fair, men kontant ind i en tackling med Fix’ anfører, og det er nu, jeg må vende tilbage til føromtalte Bruno Fernandes-tendenser. Fix’ anfører smider sig noget teatralsk i denne situation, ganske uklædeligt for en mand, der vælger at bære et anførerbind. Også fra sidelinjen lægges der ekstra pres på dommeren, da trænerteamet fra Fix appellerer kraftigt for, at Clausen skal tildeles et gult kort for den forseelse. I min verden er der maksimalt tale om et ganske almindeligt frispark, men Fernandes teatralskheden og presset fra Fix’ trænerne samt Clausens åbenlyse irritation og mundhuggeri påvirker dommeren så meget, at han giver Clausen et gult kort. Dette skaber endnu større frustration hos trænerteamet i AFF, hvor særligt assistent, Theis, ikke kan holde sin frustration tilbage. Han opponerer voldsomt imod denne beslutning og rette direkte henvendelse til Fix’ trænere for deres, ifølge ham, påvirkning af situationen. Dommeren modsvarer frustrationen med et gult kort til Theis.
Spillet når dårligt nok at komme i gang før dommeren træffer endnu en tvivlsom kendelse. Bagger og CJ er i en duel med hinanden, hvor bolden til sidst løber ud til indkast. Bagger rejser sig og løber mod egen forsvarskæde, men CJ kommer til at stå i vejen. Bagger kommer derfor til at løbe ind i CJ bagfra, hvor CJ nærmest inspireret af sin anfører smider sig noget overdrevent i situationen. Endnu engang reagerer Fix’ bænk voldsomt og opråbende mod dommeren, og endnu engang virker det til, at dommeren lader sig påvirke. Gult kort til Bagger. Vi går altså pause to mand nede. Vi skal derfor begynde 2. halvleg 9 mod 11 i de kommende 8 min. Bestemt ikke en optimal situation at stå i.
Herfra, kære læser, bliver referatet desværre en del mere kortfattet, da jeg skulle nå en færge til Bornholm for at besøge svigerfamilien, så følgende er skrevet ud fra gengivelser fra Søren Jørgensen:

Vi overlever en meget svær periode med to mand nede. Dette bliver endda forlænget, da Albæk tildeles et gult kort nærmest minuttet efter, at Clausen er kommet tilbage på banen. Underligt nok formår Fix aldrig at få sat noget ordentligt sammen, og de kommer ikke rigtig til store chancer trods det faktum, at de spiller i overtal. 
Efter 60min har vi en stor chance ved Silas, som sparker/header bolden lige over mål på et indlæg.
Nye kræfter skal der til, og Noah kommer på banen i stedet for Albæk. Frederik A. skiftes også ind og kampen bølger lidt frem og tilbage.
Det bliver aldrig en køn fodboldmæssig 2.halvleg, som nok bedst vil huskes for endnu flere gule kort – denne gang dog også til Fix og så et til cheftræner, Wigotski. Tilmed også det andet gule kort til Theis, som så må forlade banen med et rødt kort. En tydeligt frustreret Theis kommer nok ikke på julekort med dommeren i denne omgang.
Som kampen er skredet frem, indstiller man sig efterhånden på en lidt uforløst afslutning med et uafgjort resultat: 0-0. Men sådan skal det ikke gå!
Med 40sek tilbage og dybt inde i dommerens overtid formår AFF at vinde kampen 1-0. En lang bold i dybden bliver dårligt clearet af Fix’ forsvar, og Amagers lille magiske Noah S. halvflugter til bolden og sparker bolden i kassen til kæmpe jubel for de 100 fremmødte tilskuere på Henrik W. Hansen Blik & VVS ARENA.
Sikken en afslutning!    
          
Amager FF’s næste kamp spilles på lørdag d. 20/4 kl. 12.00 på udebane mod CIK på Kløvermarkens Idrætsanlæg.


Tak til de fremmødte for støtten
CS, Amager FF

Luk