Menu

CIK - Amager FF (20.04.2024)

image
01. maj 2024 kl. 10:44

En uforløst kamp på Kløvermarken


Efter 4 flotte sejrer i træk gik den ikke længere. I dagens opgør mod CIK på udebanen på Kløvermarken – et sted der alt for mange gange har givet AFF problemer – måtte vi noget skuffende gå på weekend med kun 1 point i en noget uforløst 0-0 kamp. Men, hvor vi tidligere havde tabt sådan en kamp, har Wigotskis trupper rykket sig i positiv retning, da vi formåede at holde CIK fra at score. Ja de havde nærmest ingen reelle chancer i løbet af hele kampen, men den vender vi lige tilbage til.

Til dagens kamp havde trænerteamet udtaget følgende 14 mand:

Mål: Noah G.
Forsvar: Cardoso, Jensen, Silas, Bagger
Midtbane: Bak, Clausen, Louis
Angreb: Noah S., Albæk, Rønberg
Bænk: Frederik A., Sam, Dress

Dagens modstander, CIK, ligger i år til i den tunge ende af tabellen, og baseret på dagens kamp, så så man også hvorfor. De har virkelig svært ved at skabe chancer på andet end kontra og dødbolde. De har ikke meget etableret spil i deres opbyggende fase, og bevares, Kløvermarken indbyder heller ikke til god fodbold langs græstæppet, men derfor kan man godt forsøge med nogle forskellige systemer i den opbyggende del af spillet. Det ejer CIK stort set ikke, og så gør man sig ret afhængige af spillernes individuelle færdigheder. I denne forbindelse bør man fremhæve følgende spillere hos CIK: Målmanden, nr. 6, nr. 10 og særligt deres spidsangriber med nr. 7. Han er klart deres farligste mand, men i dagens kamp blev han overskygget af CIK’s målmand, som helt klart var med til at give dem 1 point. Han stod en rigtig god kamp og havde flere afgørende redninger, hvor AFF burde have scoret, men i dagens kamp vandt han de dueller. Flot kamp af ham. 
Selve kampen kommer vanligt i gang med et AFF overtag. Dog skal vi allerede i løbet af kampens første par minutter lige mindes om, at læderkuglen ruller væsentligt langsomme og dårligere på Kløvermarken end på HWH Arena. Rasmus Bak, som var tilbage i start 11’eren på sin 6’er position, får f.eks. slet ikke sat nok fart i sine første 3 afleveringer, hvilket Wigotski får pointeret med en skarp kommentar til drengene om underlagets beskaffenhed allerede efter 2 minutter, og så skal jeg hilse at sige, at en mand som Bak lyttede efter. Han var klart en af dagens bedste for AFF. Han var kontant i sine dueller, og han traf kloge beslutninger, og så har Bak altid haft evnen til at omstille sig fra kunst til græs hurtigt, så rigtig godt set af Wigotski, at han skulle starte inde i dagens opgør. Om det var denne manglende evne til at omstille sig fra kunst til græs, der blev afgørende for vores offensive spillere i dagens opgør, skal stå hen i det uvisse, men vi kan faktisk gøre dagens referat ret kort herfra. Der var de spillere, som leverede et flot stykke arbejde, og så var der de spillere, som skal kigge grundigt indad efter dagens opgør, for de løste slet ikke deres opgaver for holdet i dag.
Jensen, Silas, Bak, Silas og målmand Noah G gjorde deres arbejde, holdt nullet og gav stort set ingen chancer væk. Du kan aldrig helt holde et så kontraorienteret hold fra chancer, og CIK kommer vel til 2-3 chancer på kontra og så 3-4 dødbolde oveni. Det er dét, de satser på, men de fik slet ikke lov til det i dag pga. de førnævnte 5 spillere. Det er meget svært at se, at der på nuværende tidspunkt er nogen, der slår Jay, Silas og Jensen af. De leverer bare flotte præstationer gang på gang. Nu er det femte kamp i træk, at de leverer et højt niveau. Fremragende.
Det samme kunne man også sige om Noah G. i målet efter dagens opgør. Han var sikkerheden selv i dag og havde en god kommunikation til sit forsvar. Han gror i den grad med tilliden fra trænerteamet, og med hans unge alder taget betragtning, så har vi et rigtigt spændende bud på en mangeårig første målmand i ham. Han mangler dog fortsat at vise, at han også er lige så sikker, når vi møder topholdene, som f.eks. ESPM, vi har i næste runde. Lad os håbe, at Noah og forsvaret kan finde samme sikkerhed frem i disse kampe, men de skal også være klar på, at hold som ESPM og Culpa har meget mere at skyde med end hold som CIK. Dog kan man efter dagens kamp konkludere, at forsvaret endnu engang viser, hvorfor de – sammen med Culpa – er ligaens bedste forsvar. Sikken et forsvar vi har, og som det ser ud lige nu, så er det deres fortjeneste, hvis vi lykkedes med missionen: Oprykning.
Det samme kan vi så desværre ikke sige om vores offensiv i dag. Vi er selvfølgelig også vant til at spille på et langt bedre underlag med kunstbanerne, men det ændrer ikke på det faktum, at vi har 5 kæmpestore chancer i dagens opgør, hvor det nærmest er beskæmmende, at ikke bare én af disse chancer bliver omsat til mål.
Som træner Wigotski sagde til drengene både før og efter dagens opgør: ”Man skal kende sin besøgstid på Kløvermarken for at vinde”, og det gjorde vores offensive spillere desværre ikke i dag.
Det heldige er, at vi i AFF råder over virkeligt mange dygtige offensive spillere, og mange af disse har ikke fået så meget spilletid i de første par kampe, da vi har vundet 4 ud af 4 kampe før dagens opgør. Som legenden Alex Ferguson sagde: ”Never change a winning team”, hvilket har virket indtil i dag. Men efter dagens opgør, så vil det være forståeligt, hvis trænerteamet bruger den kommende uge til at lade konkurrencen om de offensive pladser være mere åben ovenpå dagens præstation.
Vi kommer dog heldigvis fra Kløvermarken med 1 point til samlingen, men hvor vi havde muligheden for at stikke lidt af fra forfølgerne sammen med Culpa, så ligger vi fortsat i en lidt for spændende top med 3-4 andre hold, hvor én dårlig weekend kan være forskellen på at ligge nummer 2 eller nummer 5.
Så jeg vil runde dette referat af ved at vende tilbage til overskriften: Det blev ”en forløst kamp på Kløvermarken”.


Amager FF’s næste kamp er på hjemmebane på fredag d. 26.04 kl. 18.00 på HWH ARENA.


Tak til de fremmødte for støtten
CS, Amager FF

Luk