Menu

Amager FF – FC ESPM (26.04.2024)

image
01. maj 2024 kl. 10:45

Alt i alt skal vi nok være tilfredse!


På en historisk dag, hvor april måned 2024 slog rekord for at være den vådeste april nogensinde målt i Danmark, skulle et spændende opgør mellem to af oprykningskandidaterne i serie 2’s pulje 1 udspille sig på HWH Arena. En regnfuld eftermiddag og aften, som desværre ikke trak mange tilskuere til kamp, men de fremmødte fik i den grad værdi for pengene – selvom det er ganske gratis at komme på HWH Arena og se ærlig og underholdende serie fodbold. Der var 4 mål, hårde nærkampe og flotte individuelle præstationer, som fik skabt en god fodboldkamp.

Til dagens kamp havde trænerteamet udtaget følgende 14 mand:

Mål: Noah G.
Forsvar: Cardoso, Jensen, Silas, Bagger
Midtbane: Bak, Clausen, Willer
Angreb: Noah S., Albæk, Ilir
Bænk: Alfred, Knudsen, Dress

Dagens modstander, FC ESPM, er uden tvivl et af de hold i rækken, som på de gode dage spiller virkelig god fodbold. De er godt hjulpet på vej af, at de råder over nogle spillere, som har spillet langt højere niveau end mange af Amager FF-spillerne. Spillere som f.eks. Prince Yoro, Eddi Gomes og Sidney Appu er alle tidligere professionelle fodboldspillere, og når de ’gider’, så er det helt tydeligt, at de ikke bare er ét, men mange niveauer over alle andre spillere i serie 2. Eddi var dog ikke med i dagens opgør, men både Prince Yoro og Sidney var igen afgørende spillere for et godt ESPM hold. For hvis man stiller de to hold op over for hinanden, så handler Amager FF om kollektivet, hvor ESPM i høj grad lever af individuel kvalitet. Kunne man lave en kombination af de to hold, så ville der ikke herske nogen tvivl om, at man ville skabe det klart bedste hold i puljen. Hvad AFF har, har ESPM ikke så meget af, men hvad ESPM har, mangler AFF. Dette blev også tilfældet i dagens opgør.
Kampen bliver præget af, at det er to hold, som gerne vil være på bolden og bygge spillet op nedefra. Derfor skiftes begge hold om at være på bolden og kampen bliver derfor aldrig den mest chancerige kamp. Dette til trods fik vi alligevel 4 mål. 2 til hvert hold, og derfor et uafgjort resultat. Set over hele kampen, så skal AFF nok være ok tilfredse med dette, også selvom ESPM får udlignet lige før slutfløjt.
Kampen forløber ved, at ESPM helt klart dominerer 1.halvleg og fortjent kommer foran 0-1 ved en fremragende individuel præstation af Sidney. Han runder først Jensen med en kropsvending, hvor ellers stærke Jensen må se sig overgået af en bedre modstander, og så runder han også lige Silas bagefter for at spille sin medspiller helt fri, som let kan score til 0-1. Det var bare klasse af den dygtige Sidney. AFF skal være glade for, at vi har Jensen og Silas, som generelt havde godt styr på Sidney igennem kampens 90min. Men klasse fornægter sig ikke, så man kan aldrig holde en spiller som Sidney fra at komme til chancer.
I halvlegen fik drengene en opsang fra træner Wigotski, og flere af de rutinerede spillere bød sig også til med et kollektivt krav om, at når spillet ikke fungerer, så kan man fandme gå til den i stedet for.
Og de ord gav åbenbart dét, kollektivet havde brug for, for AFF kom helt anderledes fra start i 2.halvleg. Der var en helt anden energi og nerve i holdet, så det lå i luften, at nu kom comebacket. Og det ikke bare kom, det blev endda med en flot føring ved 2 gode mål af Albæk. Det var ikke en mindeværdig kamp fra Albæk generelt, som havde det meget svært mod Prince Yoro og hans makker i midterforsvaret. Han blev ganske enkelt pakket ned på både fysisk og hurtighed, men Albæk er snu, så selv på en dårlig dag scorer han to mål. Det er bare en rigtig angriber, der kan sådan noget. Som en af verdensbedste angribere anno 1984-1986, Preben Elkjær, engang udtalte til italiensk TV efter en kamp for Hellas Verona i den historiske mesterskabssæson i 84/85: ”En angriber spiller aldrig en dårlig kamp, så længe han laver mål”. Det må man bare sige om gjaldt for Albæk i dag.
Og da en tydeligt undrende ESPM-spiller i de 81’ minut trækker et ”professionelt” frispark og deraf gult kort, og ikke har forstået, at det koster 10min udvisning i serie 2 – han kendte ganske enkelt ikke reglerne, så var troen på sejr kæmpestor på dette tidspunkt. Vi skal altså holde spillet kørende 9min + tillægstid herfra, så er der 3 point på kontoen, og så vi holder både CBS og FIX bag os i tabellen, men nej. Sådan skulle det ikke gå.
Og nu må undertegnede simpelthen komme med et surt opstød, for hvordan kan det nogensinde lade sig gøre, at man har 4-5 mand i en kamptrup på 14 mand, som ikke evner at spille 90min uden at ligge med krampe og derfor må lade sig udskifte på skift i løbet af kampens sidste 20min. Bevares, vi kan ikke forvente, at man er lige så dygtig som mange af ESPM-spillerne med flotte fodbold-CV i bagagen, men man må da i det mindste kunne forvente, at unge raske mænd under 25år fra Amager kan spille en fodboldkamp på 90min uden problemer. Allerede i det 70’ minut starter en lang og nærmest pinlig række af udskiftninger, fordi folk er kramperamte i deres trætte ben. Hvis dette er tilstanden og kampformen hos så mange af vores spillere, så kan det godt være, vi skal skyde en hvid pind efter drømmen om oprykning. Vi har da intet at gøre højere oppe i rækkerne, hvis vi knapt nok kan gennemføre 90min fodboldkamp. Til sammenligning så var dagens modstander 12 fremmødte spillere, og de 12 mand løb også de sidste 10min og hentede et fortjent uafgjort resultat. Så måske man skulle overveje at finde løbeskoene frem på søndag i stedet for at pleje sine tømmermænd, som nok er mere almindeligt for mange af vores spillere. Og det er også på mange måder helt ok, når man spiller seriefodbold, men så skal man nok ikke snakke om oprykning til serie 1 og KS. Jeg tror i hvert fald anfører, Silas, har et par kontante ord til drengene i den kommende uges træninger, for var der en spiller, som var frustreret over at smide sejren væk i dag, så var AFF’s kaptajn.
Men som nævnt ovenfor, så var dagens resultat nok det mest fair resultat for begge hold, selvom man gerne havde haft de 3 point på kontoen. Nu bliver kampen om oprykning noget sværere, da vi kommer til at afhænge af andres resultater fra nu af.


Amager FF’s næste kamp er mod KFB på hjemmebane på fredag d. 03.05 kl. 18.00 på HWH ARENA.


Tak til de fremmødte for støtten
CS, Amager FF

Luk